'Nieuwe investeringsregeling mkb moet eerder ingaan'


* MKB >
* Nieuws >
* Nieuwsbericht

'Nieuwe investeringsregeling mkb moet eerder ingaan'

14 oktober 2015
'Nieuwe investeringsregeling mkb moet eerder ingaan'

MKB-Nederland juicht het pleidooi van CDA-Kamerlid Agnes Mulder toe om de nieuwe investeringsregeling voor het mkb (deels) al in 2016 in plaats van 2017 te laten ingaan. Mulder heeft over deze regeling gisteravond een motie ingediend.

Het kabinet heeft op Prinsjesdag aangekondigd om met ingang van 2017 jaarlijks 50 miljoen euro beschikbaar te stellen voor particuliere investeringen in het mkb. MKB-Nederland heeft flink op een dergelijke regeling aangedrongen, omdat particuliere vermogens nog nauwelijks worden benut voor
financiering van het mkb. Het aangekondigde stimuleringsbedrag van 50 miljoen euro komt bij het kapitaliseren neer op een potentieel investeringsvermogen voor het mkb van enkele miljarden.

Financiering van het mkb is nog altijd lastig. Het financieringsaanbod moet daarom snel worden verbreed. Voor het mkb is versterking van het eigen vermogen van belang om ook weer bankkrediet te kunnen aantrekken.

MKB-Nederland is met Kamerlid Mulder van mening dat de nieuwe fiscale regeling voor zowel directe als indirecte (via fondsen of crowdfundingsplatforms) investeringen zou moeten gelden.