Eerste 'week van ons water' van start


Eerste 'week van ons water' van start

Eerste 'week van ons water' van start

Afgelopen zondag is de eerste nationale week van ons water van start gegaan. Op diverse plaatsen in Nederland kan het publiek meer te weten komen over het waterbeheer in Nederland.

In onze regio kunt u al wandelend of op de fiets op zoek naar de schatten van Delfland in de duinen. Dat kan met de BeleefRoute app voor de smartphone. Alle activiteiten staan op weekvanonswater.nl .

Het thema van deze week van ons water is `waterveiligheid'. Hoe veilig zijn we achter onze duinen en dijken? En hoe houden we droge voeten als we de gevolgen van de klimaatverandering steeds meer gaan merken? Weinig mensen weten wat er dagelijks aan werk verzet wordt om ons land droog en
bewoonbaar te houden. Bekijk de kust eens vanaf een andere kant en beleef hoe veiligheid en natuur hand in hand gaan in onze duinen.

Op de BeleefRoute app (en op informatiepanelen in het gebied) krijgt u meer informatie via filmpjes, foto's en leuke weetjes. Zo is er een uitkijkpunt met een kijker waar zowel Maasvlakte 2 als de Zandmotor zijn te bezichtigen. Met een klein beetje geluk ziet u zeehonden voor de Delflandse
kust.

De BeleefRoute app is te downloaden in de App Store (Apple) en Play Store (Android).