Connie Palmen in De Stemming op L1 Radio


Connie Palmen is op zondag 18 oktober te gast in het L1-radioprogramma De Stemming. Ze komt vertellen over haar nieuwe roman "Jij zegt het".

Het boek gaat over het leven van het beroemde schrijversechtpaar Sylvia Plath en Ted Hughes. Het huwelijk eindigde met de zelfmoord van Plath in 1963.
Zij ging de geschiedenis in als martelares, hij als `een brute verrader'. In het boek vertelt Palmen hun gepassioneerde huwelijk vanuit het perspectief van Hughes.

Connie Palmen (Sint Odilienberg, 1955), neerlandica en filosofe, is een van de belangrijkste schrijvers van Nederland. Ze maakte in 1991 een opvallende entree in de literaire wereld met De Wetten. Andere romans van haar hand zijn I.M., Geheel de uwe, Lucifer en Logboek van een barmhartig jaar.

Verder zijn te gast in De Stemming:
Marcia Luyten over haar boek Het geluk van Limburg,
Continium-directeur Hans Gubbels over de opening van twee nieuwe musea, Liesbeth Vonhoegen (in kader van de Maand van de Geschiedenis) over Nederlandse oorlogspoezie van 1940 tot 2005.
Verder filosofie-analist Tsjalling Swierstra, een column van Funs Elbersen, discussiepanel (met o.a. de oud-Kamerleden Monique Quint en Jan de Wit en ex-burgemeester van Maastricht Onno Hoes) en livemuziek van Leta Bell.

De Stemming is het interview- en discussieprogramma van L1 Radio en komt op zondagen van 11:00 en 13:00 uur live vanuit cafe Forum, St Pieterstraat 4 Maastricht. De toegang is gratis.

Presentatie: Frank Ruber en Fons Geraets

L1 Radio is te ontvangen via FM 95.3 en FM 100.3, webradio op L1.nl, DAB+7A, Interactieve TV KPN kanaal 891, digitaal Ziggo kanaal 828, DVB-T en Digitenne kanaal 117.