Geldigheidsduur toegangspassen vesting Willemstad verloopt op 31 dec..


Geplaatst: 14-10-2015

Op 17 december 2013 heeft het college de `beleidsregel voor ontheffing van de geslotenverklaring voor motorvoertuigen in de vesting Willemstad gemeente Moerdijk' vastgesteld. De beleidsregel is op 1 januari 2014 in werking getreden. De geslotenverklaring zorgt er voor dat er op specifieke
tijden in het weekend en op feestdagen geen gemotoriseerd verkeer de vesting van Willemstad in kan rijden. De beleidsregels zijn gemaakt om bepaalde doelgroepen wel de mogelijkheid te bieden de vesting binnen te rijden met een motorvoertuig.

In deze regeling is opgenomen dat de voor de eerder uitgegeven toegangspassen, voor 1 januari 2014, een overgangsregeling geldt. De geldigheidsduur van deze passen (officieel de ontheffing van de geslotenverklaring) is gesteld op 31 december 2015. Na deze datum wordt de toegangspas automatisch
geblokkeerd.

Aanvragen ontheffing

Wilt u na 31 december 2015 nog steeds in aanmerking komen van een ontheffing met toegangspas, dan zal een nieuwe ontheffing aangevraagd moeten worden.

Als particulier kunt u in aanmerking komen van een ontheffing indien u:

* Bewoner bent binnen de vesting of;
* Houder van een gehandicaptenparkeerkaart bent en woonachtig bent binnen de gemeente Moerdijk;
* Houder bent van een vaste ligplaats in de jachthaven Willemstad;

Als u een bedrijf hebt, kunt u in aanmerking komen voor een ontheffing indien:

* Het bedrijf is gevestigd binnen de vesting;
* Het bedrijf/instelling motorvoertuigen in het bezit heeft ten behoeve van beheer en onderhoudswerkzaamheden in de vesting (ingerichte servicewagens, noodzakelijk voor werkzaamheden in de vesting);
* U een taxibedrijf heeft;
* U valt onder nooddiensten, handhaving en toezicht.

Bent u bewoner binnen de vesting en in het bezit van een ontheffing dan kunt u een extra toegangspas aanvragen. Ook is het mogelijk als bedrijf een extra toegangspas aan te vragen.

U kunt de ontheffing en toegangspas aanvragen met een formulier. Deze is te vinden op de gemeentelijk website: http://www.moerdijk.nl/Toegangspas-vesting-Willemstad.
Let hierbij op dat het 6 weken kan duren voordat een beslissing is genomen op uw verzoek tot een ontheffing.

U kunt de beleidsregel vinden op de website van Moerdijk, www.moerdijk.nl, regelgeving, beleidsregels ontheffing geslotenverklaring vesting Willemstad.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de medewerksters van team balie. Zij zijn te bereikben via telefoonnummer 14 0168, tijdens het telefonisch spreekuur van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30-12:00 uur. U kunt uw vraag ook mailen naar info@moerdijk.nl.