'Agenda voor de Veenkolonien' naar Valthermond


Gepubliceerd op
14 oktober 2015

Tot voor kort was het programmabureau van het samenwerkingsverband Agenda voor de Veenkolonien gevestigd in Stadskanaal. Nu de samenwerking in de Veenkolonien zich de komende jaren vooral richt op de projecten Landbouw, Water en Energie is besloten om per 1 oktober 2015 te verhuizen naar het
Innovatiecentrum Veenkolonien in Valthermond, in proefboerderij 't Kompas van Wageningen UR.

Controleer uw cookie-instellingen

De Agenda voor de Veenkolonien is een samenwerkingsverband van de provincies Groningen en Drenthe, de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen, Stadskanaal, Pekela, Veendam, Vlagtwedde en de waterschappen Hunze en Aa's en Vechtstromen.

De Agenda voor de Veenkolonien is partner in Innovatie Veenkolonien.

Het Innovatiecentrum, dat vorig jaar officieel is geopend door staatssecretaris Dijksma, is de locatie van waaruit het Innovatieprogramma Landbouw Veenkolonien 2012-2020 wordt uitgevoerd. Inmiddels fungeert dit centrum als tref- en ontmoetingspunt voor boeren en agro-gerelateerde bedrijven.
Ook wordt er al veelvuldig gebruikt van gemaakt door leerlingen van agrarische opleidingen. Daarmee zijn alle ingredienten aanwezig om van Valthermond de plek te maken, waar wordt samengewerkt aan de verdere ontwikkeling van de landbouw voor de Veenkolonien en alles wat daarmee samenhangt.

* ing. HAJM (Erik) Toussaint
Contactpersoon ing. HAJM (Erik) Toussaint
Contactformulier