Gemeente Bergen start digitaal discussieforum over duurzame energie


Vrijdag 9 oktober, op De Dag van de Duurzaamheid, start de gemeente Bergen met een digitaal discussieforum over het (toekomstige) gebruik van duurzame energie in de gemeente Bergen.

De gemeente verwacht op deze manier meningen, ideeen en ervaringen van inwoners en ondernemers te verzamelen.

De input is bedoeld voor het energiebeleid dat de gemeente Bergen begin 2016 wil vaststellen. Dat beleid moet verder gaan dan het formuleren van ambities en doelstellingen. Doel is een beleid dat sturing geeft aan initiatieven en dient als toetsingskader bij concrete aanvragen.

Aanleiding voor het formuleren van beleid is onder andere de landelijke en provinciale taakstelling met betrekking tot windenergie. Wethouder Buiting: "De gemeente Bergen heeft tot nu toe een afwachtende houding aangenomen met betrekking tot duurzame energie. Inwoners, ondernemers en
verenigingen hebben initiatieven genomen die hebben geleid tot kleinschalige, duurzame energieproductie. Waar nodig heeft de gemeente daar medewerking aan verleend. We merken echter dat de belangstelling voor en discussie over grootschalige projecten toeneemt. Een beleid dat past bij de schaal
en mogelijkheden van de gemeente Bergen, tot stand gekomen in samenspraak met de inwoners, zorgt voor duidelijkheid richting inwoners en ondernemers."

Het digitale discussieforum is geopend vanaf vrijdag 9 oktober en te gebruiken en volgen via deze website.