Nationale Brandpreventieweken 2015


* home
* nieuws

gp1014-Nationale Brandpreventieweken 2015_1Verklein de kans op brand!

Jaarlijks vinden in oktober de Nationale Brandpreventieweken plaats. Dit is een initiatief van de Nederlandse Brandwonden Stichting, de NVBR (Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding), het NIFV (Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid) en Consument en Veiligheid. En heeft
als doel om het brandveiligheidsbewust onder inwoners te vergroten en de kans op brand in woningen te verkleinen. Elk jaar vallen er tientallen dodelijke slachtoffers en honderden gewonden bij woningbrand.

Woningcheck Ronde Hoep
Ook in Ouder-Amstel wordt door de brandweer aandacht besteed aan de brandpreventieweken en is er een speciale actie. Dit keer gaan brandweeradviseurs woningen bezoeken in de Ronde Hoep in Ouderkerk aan de Amstel. Bewoners ontvangen hierover een brief van Brandweer Amsterdam-Amstelland. Tijdens
een woningbezoek krijgen bewoners advies en tips over brandpreventie. De woningbezoeken vinden plaats van 19 oktober tot en met eind november 2015.

Afgelopen jaren heeft de brandweer al verschillende acties uitgevoerd. Veel seniorenwoningen zijn voorzien van brandmelders. Ook op basisscholen, met name in groep 8, wordt aandacht besteed aan onder andere een vluchtplanactie.

Wilt u informatie over brandveiligheid? Kijk dan op www.watdoejijbijbrand.nl. In het gemeentehuis en het Dorpshuis in Duivendrecht zijn folders `Verklein de kans op brand' verkrijgbaar.

gp1014-Nationale Brandpreventieweken 2015_2