Kelly van Zon en Jean-Paul Montanus naar finale EK

Kelly van Zon en Jean-Paul Montanus, beiden klasse 7, hebben de finale van het EK paratafeltennis weten te bereiken. Kelly van Zon is tot nu toe drie wedstrijden ongeslagen, Jean-Paul Montanus won in de knock-out fase drie wedstrijden op rij.

Kelly van Zon uit op revanche
In 2013 behaalde Kelly nog een bronzen medaille op het EK, dit jaar gaat ze wederom voor het goud. In de poule won de speelster tweemaal met 3-1 van Anne Barneoud en Kateryna Valdes. Tegenstandster in de halve finale was Kubra Ocsoy uit Turkije. In deze halve finale was de Nederlandse met een
duidelijke 3-0 te sterk. De finale wordt op 14 oktober om 15.45 uur gespeeld, tegenstander is dan wederom de Franc,aise Anne Barneoud.

Jean-Paul Montanus zet goede reeks neer
In de poulefase werd door Jean-Paul een wedstrijd verloren, tegen de nummer een in de poule Stephane Messi, maar daarna bleef de speler in klasse 7 ongeslagen. In de 1/8^ste finales was de Nederlander met 3-1 te sterk voor Ben Despineux uit Belgie. Ook in de kwartfinale had Jean-Paul aan vier
games genoeg om langs Maksym Nikolenko (Oekr) te komen. De halve finale tegen Daniel Horut (Tsjechie) begon goed, met 11-3 en 11-6 kwam de spelers op een 2-0 voorsprong. Horut won de derde game met 5-11, maar met 11-6 was het Jean-Paul Montanus die de finaleplaats claimde. De tegenstander in
de finale is op dit moment nog niet bekend, maar komt uit het duel tussen Bayley en Shilton.

Overige prestaties
Naast Kelly en Jean-Paul kwamen er nog vijf Nederlanders in actie tijdens het individuele toernooi van het EK paratafeltennis. Danielle de Jong kwam haar poule niet door. De speelster verloor in klasse 9 van Kavas, Jankowska en Kramm. Ook Max van Amerongen (klasse 8) kwam zijn poule niet
door, hij wist wel een winstpartij te noteren. In de twee partij won Max met 3-1 van Olczak, maar van Csonka en Kibbin werd met dezelfde cijfers verloren. Ronald Vijverberg en Gerben Last wisten in klasse 9 de knock-out fase te bereiken, Tonnie Heijnen strandde in dezelfde klasse in de poule.
Tonnie verloor van zowel Cabestany en Thompson. Gerben Last was groepswinnaar na drie maal 3-0 winst op Kubov, Ruddenklau en Lallo. De kwartfinale was echter het eindstation na 1-3 verlies tegen de Belg Laurens Devos. Ronald Vijverberg werd tweede in zijn poule na twee keer winst en een keer
verlies. Voor hem was de 1/8^ste finale het eindstation, daar was Ruddenklau met 3-0 te sterk.

Alle uitslagen van het individuele toernooi zijn terug te vinden op de EK paratafeltennis-pagina. Het teamtoernooi van het EK gaat op 15 oktober van start. De programma's van het teamtoernooi zullen ook op de speciale pagina komen te staan.