Nieuwe dienstregeling van Connexxion voor Hoeksche Waard - Goeree Ov..


(14-10) Op 13 december aanstaande wijzigt de dienstregeling in de regio Hoeksche Waard / Goeree Overflakkee. Vanaf die datum is Connexxion de nieuwe vervoerder.

Met deze nieuwe dienstregeling voldoet Connexxion ruimschoots aan de eisen zoals die door de Provincie Zuid-Holland in het bestek zijn gesteld. Connexxion biedt namelijk ruim 8% meer zogenaamde dienstregelingsuren dan het minimum dat was vereist. Ten opzichte van de huidige dienstregeling
betekent dit echter alsnog een teruggang van ca 10% om binnen het beschikbare budget te kunnen blijven.

Doordat we ons aanbod goed hebben afgestemd op de vraag, kunnen we voor 98% van de reizigers een goede verbinding per openbaar vervoer realiseren.

Belangrijkste wijzigingen

Alle woonkernen in het gebied blijven voorzien van een buslijn, waarbij alle lijnen volgens een vaste dienstregeling blijven rijden. Uitzondering hierop is lijn 185 Strijensas - 's-Gravendeel: deze lijn is in het weekend een belbus.

Lijn 104 Renesse - Hellevoetsluis - Spijkenisse

Met ingang van de nieuwe concessie zal lijn 104 in de spitsuren ook doorrijden van Hellevoetsluis naar Spijkenisse. Reizigers krijgen hierdoor 2x per uur een rechtstreekse doordeweekse spitsverbinding met de metro in Spijkenisse, zonder overstap in Hellevoetsluis.

Introductie R-net: lijn 436 (Ouddorp) Stellendam - Rotterdam Zuidplein

Connexxion biedt lijn 436 als de nieuwe R-net verbinding aan tussen Stellendam en Rotterdam Zuidplein. In de avonduren en op zondag rijdt lijn 436 vanaf Ouddorp. Lijn 436 stopt onderweg in Melissant, Dirksland, Sommelsdijk, Middelharnis, Nieuwe Tonge, Oude Tonge, N59 Schaapsweg en Numansdorp
Viaduct A29. Hiermee is lijn 436 de verbindende factor tussen de verschillende plaatsen op Goeree Overflakkee en daarmee ook de verbinding met diverse zorginstellingen.

De bussen van lijn 436 zijn vormgegeven in de huisstijl van R-net met de kenmerkende rode en grijze kleur. Om een snelle verbinding met Rotterdam te kunnen bieden, stopt lijn 436 conform eis van de opdrachtgever niet op Heinenoord busstation.

Lijn 436 rijdt als volgt

* Werkdagen spits 8x/uur (tussen Oude Tonge en Rotterdam)
* Werkdagen spits 6x/uur (tussen Dirksland en Rotterdam)
* Werkdagen spits 2x/uur (tussen Stellendam en Dirksland)
* Werkdagen overdag 4x/uur (tussen Dirksland en Rotterdam)
* Werkdagen overdag 2x/uur (tussen Stellendam en Dirksland)
* Avonden 1x/uur
* Zaterdag 2x/uur
* Zondag 1x/uur

Lijn 169/ 669 Willemstad

Willemstad heeft de gehele week een verbinding met de Hoeksche Waard. In de daluren verdubbelt de frequentie naar een halfuursdienst, met op halte Numansdorp A29 een overstap op R-net. Scholierenlijn 669 van en naar Oud-Beijerland blijft gehandhaafd, waarbij scholieren al vroeg in de middag
een directe verbinding terug naar Willemstad hebben. In de avonduren en in de weekenden vervalt de belbus; in plaats daarvan kunnen inwoners van Willemstad gebruik maken van de deeltaxi West-Brabant (www.deeltaxi-westbrabant.nl)

Scholierenlijnen In aanvulling op de basislijnen en spitslijnen biedt Connexxion 11 scholierenlijnen aan, om de scholieren goede reismogelijkheden te bieden naar de verschillende scholen in Middelharnis, Oud-Beijerland, Barendrecht, Rotterdam Kralingse Zoom, Hellevoetsluis en Brielle (het
Scheepvaart- en Transportcollege). De vertrek- en aankomsttijden van deze lijnen zijn afgestemd op de lestijden van de scholen. De scholierenlijnen rijden niet tijdens schoolvakanties en op dagen dat de scholen gesloten zijn.

Overige wijzigingen

De lijnen naar Rotterdam Kralingse Zoom en Rotterdam Lombardijen vanuit de Hoeksche Waard blijven op weekdagen bestaan.

Lijn 134 rijdt van het centrum van Middelharnis naar het bedrijventerrein Binnenhof in Middelharnis. Zo zijn het bedrijventerrein, de sociale werkplaats en de verzorgingsinstelling Hernesseroord via de halte Hernesseroord bereikbaar.

Lijn 190 van en naar Spijkenisse komt te vervallen in verband met het geringe aantal gebruikers. Lijn 180 tussen busstation Heinenoord en Barendrecht maakt plaats voor scholierenlijn 680, die in de ochtend 2 keer en in de middag 5 keer rijdt.

Naar Dordrecht Station rijden de lijnen vanuit de Hoeksche Waard volgens een route via het Dordwijk Ziekenhuis en Leerpark (route lijn 116).

Nachtlijnen

Deze vervallen per 13 december a.s.. Van zaterdag 12 december op zondag 13 december worden de laatste nachtbussen door Arriva gereden.

Overzicht huidige Arriva-lijnen en Connexxion-lijnen

Op de website van Connexxion is een overzicht gegeven van de huidige Arriva-lijnen en de Connexxion-lijnen per 13 december a.s. met daarbij een toelichting per lijn. Dit document is als bijlage bij dit persbericht toegevoegd. Uitgebreide informatie over de nieuwe dienstregeling in de Hoeksche
Waard/Goeree Overflakkee vindt u op de website van Connexxion.

Dit is een persbericht van Connexxion

Te downloaden:

* Lijst dienstregeling HWGO Lijnen HWGO per 13 december 2015.pdfpdf(513,98 KB)Lees voor