Politie uitgeteld na 16758 hennepstekjes


Politie uitgeteld na 16758 hennepstekjes

Laatste update:
14-10-2015 | 13:27

Pernis - Een hennepkwekerij met bijna 17.000 stekjes is een grote. In Pernis werd er dinsdagmiddag eentje ontmanteld.

Agenten stelden aan de Ring een onderzoek in bij een bedrijfspand. Ze roken een henneplucht en zagen hoe de ramen van een loods waren verduisterd.

Binnen troffen ze een grote hennepkwekerij aan. Om precies te zijn: 2812 moederplanten en 16758 hennepstekken. Er is was niemand op het terrein aanwezig. Naar de identiteit van de uitbaters wordt een onderzoek ingesteld.

Vanuit een nabijgelegen woning werd de kwekerij van stroom voorzien. Dit gebeurde op zo'n levensgevaarlijke manier dat Joulz de stroom in de woning volledig afsloot.

Gevaar

Ook hier bleek het weer: hennepkwekerijen zijn gevaarlijk. Niet alleen voor de kweker, ook voor omwonenden. Vrijwel altijd wordt stroom illegaal afgetapt of omgelegd. Leidingen komen zo open te liggen in een door de kwekerij vochtige ruimte. Kortsluiting in een hennepkwekerij is iets waar de
brandweer zeer regelmatig voor uitrukt.

Het Openbaar Ministerie legt daarom naast het kweken van hennep ook vaak `gevaarsetting' ten laste. Een kweker brengt omwonenden in gevaar. En bovendien doet de energiemaatschappij ook aangifte en komen ze met een naheffing voor de illegaal verbruikte stroom en de vernielde meter.

Vermoedt u dat er in uw buurt gekweekt wordt? Agenten zoeken dit altijd uit. Bel 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.





. ..