Terugblik beeldvormende themaavond van 8 oktober


De verenigingen en instellingen van onze gemeente lieten zich op donderdagavond 8 oktober tijdens een beeldvormende thema-avond over voorgestelde bezuinigingen van hun beste kant zien. Inhoudelijk informeerden zij de leden van de gemeenteraad over hun bezwaren tegen de aangekondigde
bezuinigingen.

De bezuinigingen zijn door het college op basis van door de gemeenteraad op 2 juli 2015 bij de behandeling van de kadernota aangenomen moties doorgevoerd in de begroting 2016. Op 5 november 2015 zal de raad over deze begroting een besluit nemen.

Democratisch gezien was de avond een groot succes. In een bomvolle raadszaal bestond voor de aanwezigen alle gelegenheid hun inbreng uit te spreken. De raadsleden luisterden geconcentreerd naar de argumenten. Het was niet de bedoeling om met de sprekers in discussie te gaan. De leden van de
raad kregen wel de gelegenheid om vragen te stellen en deden dat ook. De voorzitters van de bijeenkomst, de raadsleden Gert van Leeuwen en Jan Woldberg, zorgden voor een uiterst prettig verloop van de avond, waarbij iedereen volop de gelegenheid kreeg zijn of haar mening kenbaar te maken.

Op grond van de moties en de daarop gegeven reacties zal de raad op 5 november een afgewogen beslissing kunnen nemen over het al dan niet door laten gaan van de aangekondigde bezuinigingen.