DOP Elsloo: Informatieavond Michiel de Ruyterstraat


Op woensdag 30 september 2015 werd door de gemeente Stein voor de bewoners van de Michiel de Ruyterstraat de tweede informatie avond georganiseerd over de verkeersveiligheid en het woongenot in hun straat.

Er waren zo'n 50 bewoners van de straat aanwezig. Na een uitvoerige discussie waarbij de voor- en nadelen van mogelijke aanpassingen tegen elkaar werden afgewogen, resteerden uiteindelijk de volgende opties die de gemeente verder gaat uitwerken.

1. zebrapad bij kruispunt Michiel de Ruyterstraat-Rembrandtstraat-Jacob Catsstraat;
2. smalle verkeersgeleiders bij kruispunt Michiel de Ruyterstraat-Frans Halsstraat-Maarten Trompstraat die de weghelften van elkaar scheiden en een snelheidsremmend effect hebben;
3. veegplan voor trottoirs en fietspaden;
4. de gemeente gaat de trottoirs in de Michiel de Ruyterstraat en de wijk Crupel (niet correct opgeleverd na aanleg nieuwe gasleiding en glasvezel) beoordelen en zo nodig herstelacties uitvoeren;
5. inmiddels al gerealiseerd: duidelijke aankondiging 30 km zone richting Dor. Verschureplein ondersteund met straatjuwelen, snelheidssmiley aan weerszijden van de weg.

De eerder geopperde parkeervakken ondersteund met straatjuwelen konden niet op veel sympathie van de bewoners rekenen. Het fietspad blijft ongewijzigd bestaan, met doorgetrokken streep! Ondanks dat iedereen "sociaal" rijdt en de doorgetrokken streep overschrijd om tegenliggers de ruimte te
geven, is dat niet alleen gevaarlijk voor fietsers maar ook strafbaar.

Op de website van het Dorpsplatform Elsloo www.dorpsplatform-elsloo.nl kunt u de presentaties en verslagen nalezen. Op deze website vindt u ook het laatste nieuws over de overige projecten.

Overigens zoekt het Dorpsplatform continu naar inwoners van Elsloo die Eigen Kracht willen aanwenden om de leefbaarheid in Elsloo te verbeteren, onder het motto Samen Zelf Doen!