Resultaten campagne `Licht zet inbrekers in het zicht'


Resultaten campagne `Licht zet inbrekers in het zicht'

Laatste update:
14-10-2015 | 14:20

Hillegom, Noordwijkerhout - Het is weer vroeg donker. Dat weten woninginbrekers helaas ook. Die slaan juist in de donkere dagen hun slag. Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt?

De donkere maanden staan voor de deur en de politie heeft samen met onder meer gemeenten, buurtpreventen, scholieren en vrijwilligers in de week van 5 tot 9 oktober acties verricht om bewoners te wijzen op het belang van verlichting in en om de woning. Hierbij krijgen de `hot spots', wijken en
buurten waar vaak wordt ingebroken, voorrang. Het doel was de bewoners te wijzen op het nut van binnen- en buitenverlichting als zij (nog) niet thuis zijn. Want, inbrekers houden niet van licht.

Hillegom
In de campagneweek `Licht zet inbrekers in het zicht' controleerden agenten van het team Bollenstreek-noord samen met inspecteurs Openbare Ruimte en medewerkers Openbare Orde en Veiligheid woningen in de wijk Elsbroek, de wijk Brouwerskwartier en Centrum. Bij 120 donkere woningen ging een
informatiebrief over de actie, een folder met preventietips en een folder over Burgernet met een aanmeldformulier in de brievenbus. Meermalen spraken burgers hun waardering uit voor deze controles.

Op 8 oktober is deze actie uitgevoerd in de wijken Meer en Dorp en Treslong. In de donkere maanden worden de acties ook in de andere wijken uitgevoerd.

Noordwijkerhout
Team Noordwijkerhout zette in de campagneweek `Licht zet inbrekers in het zicht' op dinsdag en vrijdag extra in op toezicht. Vorig jaar waren dit de dagen, die opvielen door een hoger risico op inbraken. Ten opzichte van vorige jaar is het aantal aangifte van woninginbraak tot nu toe met 7. In
2014 54 en nu 47. Iets minder dan 2/3 deel waren geslaagde inbraken. De rest pogingen.

Bel 112, daar pak je inbrekers mee!

Ziet u iets verdachts in uw buurt? Bel altijd 112. De interesse van de politie gaat vooral uit naar mensen die niet in uw buurt thuishoren en veel interesse hebben in huizen en/of de omgeving. Ook verneemt de politie graag met welke auto of (brom)fiets/scooter deze mensen zich verplaatsen.
Vooral de signalementen van de verdachte personen en de voertuiggegevens (merk, type, kenteken) zijn belangrijk. Wilt u liever anoniem blijven dan kunt u dat doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.