Resultaten campagne `Licht zet inbrekers in het zicht'


Resultaten campagne `Licht zet inbrekers in het zicht'

Laatste update:
14-10-2015 | 14:26

Delft - Het is weer vroeg donker. Dat weten woninginbrekers helaas ook. Die slaan juist in de donkere dagen hun slag. Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt?

De donkere maanden staan voor de deur en de politie heeft samen met onder meer gemeenten, buurtpreventen, scholieren en vrijwilligers in de week van 5 tot 9 oktober acties verricht om bewoners te wijzen op het belang van verlichting in en om de woning. Hierbij krijgen de `hot spots', wijken en
buurten waar vaak wordt ingebroken, voorrang. Het doel was de bewoners te wijzen op het nut van binnen- en buitenverlichting als zij (nog) niet thuis zijn. Want, inbrekers houden niet van licht.

In de campagneweek `Licht zet inbrekers in het zicht' controleerden agenten van het wijkteam Delft tijdens de donkere avonduren woningen in de wijken Buitenhof, Tanthof-west, Tanthof-oost en Vrijenban. Bij woningen met weinig of geen verlichting, in totaal ongeveer 90, belden zij aan. Bewoners
die thuis waren kregen uitgelegd dat het uit oogpunt van inbraakpreventie verstandig is de indruk te wekken dat er iemand thuis is en daarbij verlichting te gebruiken. Als er niemand thuis was ging er een brief met uitleg van de actie en preventietips in de brievenbus.

In de wijk Buitenhof werden de agenten `onderschept' door alerte buurtbewoners die elkaar via WhatsApp hadden geinformeerd. Na uitleg waren zij gerustgesteld en tevreden over de politieactie. Uiteraard kregen zij een dik compliment.

In de wijk Tanthof-oost deelde een bewoner de informatiebrief via de WhatsApp-groep. Met de acties werd als start van het Donkere Dagen Offensief weer extra de aandacht gevestigd op de eigen mogelijkheden van de bewoners om een inbraak te voorkomen. Team Delft zal deze acties gedurende de
donkere maanden met enige regelmaat herhalen.

Bel 112, daar pak je inbrekers mee!

Ziet u iets verdachts in uw buurt? Bel altijd 112. De interesse van de politie gaat vooral uit naar mensen die niet in uw buurt thuishoren en veel interesse hebben in huizen en/of de omgeving. Ook verneemt de politie graag met welke auto of (brom)fiets/scooter deze mensen zich verplaatsen.
Vooral de signalementen van de verdachte personen en de voertuiggegevens (merk, type, kenteken) zijn belangrijk. Wilt u liever anoniem blijven dan kunt u dat doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.