Resultaten campagne `Licht zet inbrekers in het zicht'


Resultaten campagne `Licht zet inbrekers in het zicht'

Laatste update:
14-10-2015 | 14:45

Waddixveen-Zuidplas - Het is weer vroeg donker. Dat weten woninginbrekers helaas ook. Die slaan juist in de donkere dagen hun slag. Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt?

De donkere maanden staan voor de deur en de politie heeft samen met onder meer gemeenten, buurtpreventen, scholieren en vrijwilligers in de week van 5 tot 9 oktober acties verricht om bewoners te wijzen op het belang van verlichting in en om de woning. Hierbij krijgen de `hot spots', wijken en
buurten waar vaak wordt ingebroken, voorrang. Het doel was de bewoners te wijzen op het nut van binnen- en buitenverlichting als zij (nog) niet thuis zijn. Want, inbrekers houden niet van licht.

In de campagneweek `Licht zet inbrekers in het zicht' gingen agenten van het team elke avond de wijken in om woningen te controleren op weinig of geen verlichting. Bij woningen waar direct duidelijk was dat er niemand thuis was ging een informatiepakket over de actie met een preventiefolder in
de bus. In Waddinxveen wordt deze week de "tent in de wijk" gehouden. In een straat waar is ingebroken wordt een partytent opgezet en bewoners worden uitgenodigd. In de tent wordt door gemeente en politie dan voorlichting gegeven. Nog deze maand krijgen alle bekende woninginbrekers bezoek van
de wijkagent van de wijk waarin zij wonen. In de afgelopen 4 weken werden 12 inbraken gepleegd. In dezelfde periode van vorig jaar waren dat er 25.

Bel 112, daar pak je inbrekers mee!

Ziet u iets verdachts in uw buurt? Bel altijd 112. De interesse van de politie gaat vooral uit naar mensen die niet in uw buurt thuishoren en veel interesse hebben in huizen en/of de omgeving. Ook verneemt de politie graag met welke auto of (brom)fiets/scooter deze mensen zich verplaatsen.
Vooral de signalementen van de verdachte personen en de voertuiggegevens (merk, type, kenteken) zijn belangrijk. Wilt u liever anoniem blijven dan kunt u dat doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.