nieuwe kunstwerken in het Aquarium


14 oktober 2015 - Vandaag zijn er verschillende kunstwerken aan de collectie toegevoegd. De schilderijen zijn vanaf het weekend te zien in het Aquarium.

In het Aquarium leven bedreigde koraalsoorten, haaien en tropische vissen als de roodbuik-piranha en de regenboogvis. De tentoonstellingsruimte is ook nog steeds in functie. Vandaag zijn hier verschillende kunstwerken aan de collectie toegevoegd.

MARA VAN LAAREN

Van Laaren is een jonge kunstenares die voor haar afstudeerproject aan de kunstacademie het Groote Museum onder de loep heeft genomen. De lijnen geven tot op de detail de juiste verhoudingen aan. Hiervoor heeft ze alles opgemeten, van de deurpost tot de breedte van de planken op de vloer. De
voorstudie van de Westgallerij is een schenking aan Artis, het bijbehorende schilderij heeft Artis aangekocht.

KOEN HAUSER

Oceanica No. 1 is een onderwaterwereld waar geen water aan te pas is gekomen. Door de stand van de camera lijkt het op een stuk koraallandschap, in elkaar gezet met behulp van planten en gebruiksvoorwerpen als krulspelden en een stuk badmat. "Een aquarium is een levend theater", stelt Hauser.
Voor deze foto heeft hij alleen zijn camera gebruikt, geen computer.

Andere artiesten die hun werk aan Artis beschikbaar stellen zijn Koperdraat, Theo van den Boogaard en Carl Eberhard Schlueter. Vanaf dit weekend te zien in de nieuwe aanwinst vitrines in het Aquarium.