Sociaal wijkteam in Vlodrop en Melick


Door de veranderingen in de zorg blijven mensen met een zorg- of ondersteuningsvraag langer zelfstandig wonen. Het sociaal wijkteam van de gemeente biedt u daarbij ondersteuning. Dat is gratis.

Het team bestaat uit Wmo-consulenten en professionele hulpverleners zoals een wijkverpleegkundige en een jeugd- en gezinswerker. Als het nodig is vindt er overleg plaatst met bijvoorbeeld een zorgaanbieder of de huisarts.

Zorg en ondersteuning

Bij het sociaal wijkteam kunt u vrijblijvend terecht met allerlei vragen over zorg en ondersteuning. Denk aan vragen over eenzaamheid, dagbesteding, zelfstandig blijven wonen of mantelzorg. Het wijkteam gaat samen met u op zoek naar een oplossing. Daarbij kijken we wat u samen met vrienden en
familie zelf kunt doen. Ook kijken we of er een algemene voorziening, zoals een was- en strijkservice, huiskamerproject of eetpunt, ingezet kan worden. Als het nodig is, regelt het sociaal wijkteam professionele ondersteuning.

Bereikbaarheid

Het wijkteam is in deze testfase actief in Vlodrop en Melick. Het inloopspreekuur is op dinsdagen van 13.30 tot 15.00 uur in de Martinusschool, Schoolstraat 1 in Vlodrop. Er komt nog een centrale plek in Melick. Het wijkteam is iedere dag telefonisch bereikbaar van 12.30 uur tot 13.30 uur via
(0475) 538 888 of via mail: sociaalwijkteam@roerdalen.nl. Meer informatie vindt u op de pagina over het sociaal wijkteam.