Noodopvang in voormalig politiebureau aan Zuiderwagenplein


Geplaatst: 14-10-2015

Op 13 oktober 2015 werd bekendgemaakt dat het COA het voornemen heeft om noodopvang in te richten in twee rijksgebouwen in Lelystad. Het gaat daarbij om het voormalige gebouw van het Openbaar Ministerie (OM) aan Schepenen 7 en het voormalige politiebureau aan Zuiderwagenplein 1. Uit
bouwtechnisch onderzoek is nu gebleken dat het voormalige politiebureau aan Zuiderwagenplein 1 geschikt is voor het inrichten van tijdelijke noodopvang voor rond de 225 vluchtelingen.

Opvanglocatie COA

Omwonenden per brief geinformeerd

Direct omwonenden zijn hierover in de avond van 14 oktober 2015 door middel van een brief geinformeerd. Wanneer de noodopvang in gebruik wordt genomen is op dit moment nog niet bekend. Het inrichten en aanpassen zal nog enkele weken in beslag nemen.



Tijdelijke noodopvang

Het gaat op beide locaties om tijdelijke noodopvang. De noodopvang aan Schepenen 7 is voor maximaal een jaar. De noodopvang aan Zuiderwagenplein 1 zal naar verwachting voor een kortere periode dan maximaal een jaar zijn, omdat gemeente Lelystad met het COA is overeengekomen dat de noodopvang
beeindigd moet zijn zodra de migrantenhuisvesting aan het Maerlant in gebruik wordt genomen.

Rondleidingen

Voordat de locaties in gebruik worden genomen, is er op de betreffende locaties een rondleiding voor inwoners van Lelystad waarbij er gelegenheid is tot het stellen van vragen.

Meer informatie op www.lelystad.nl/vluchtelingenopvang