Veel interesse voor veiling domeinnaam taxi.amsterdam

woensdag 14 oktober 2015 08:20 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Catawiki.nl

Ook zwartepiet.amsterdam onder de hamer

Bij online veilinghuis Catawiki gaan komende vrijdag een aantal bijzondere domeinnamen onder de hamer. Het gaat om 55 zogeheten premium domeinnamen met de nieuwe .amsterdam extensie. Naast typische Amsterdamse domeinnamen als vondelpark.amsterdam en mokum.amsterdam, worden er ook internationaal aansprekende domeinnamen zoals lastminute.amsterdam en weekend.amsterdam geveild. Het is voor het eerst dat er een deel van de ongeveer 5.000 premium .amsterdam domeinnamen wordt geveild. De hoogste opbrengst wordt verwacht voor taxi.amsterdam. Door de komst van populaire ondernemingen als Uber en Lyft staat de taximarkt de laatste jaren op zijn kop. Vooral in Amsterdam is de concurrentie groot en is het vechten om een plekje. Het is voor taxibedrijven in Amsterdam daarom steeds belangrijker om goed vindbaar te zijn op internet. De mooiste domeinnamen zijn echter al bezet en daarom is de veiling van taxi.amsterdam voor veel bedrijven een grote kans. Volgens Catawiki wordt er dan ook al meegeboden door zowel taxibedrijven als internationale taxi-platforms. Het huidige bod staat op 7.000 euro, maar Catawiki verwacht dat dit nog behoorlijk zal oplopen aan het einde van de veiling.

Amsterdam extensie

Amsterdam is met .amsterdam sinds begin dit jaar de enige stad in Nederland met een eigen internetextensie. Onze hoofdstad voegt zich daarmee in het rijtje wereldsteden als New York, Parijs en Berlijn. De verwachting is dat .amsterdam naast .nl de nieuwe grote Nederlandse domeinnaam gaat worden. ''In een toeristische stad als Amsterdam zijn internetadressen met de .amsterdam-extensie erg waardevol. Vooral ook omdat Amsterdam wereldwijd een bekender en sterker merk is dan Nederland zijn ondernemers erg enthousiast over deze nieuwe extensie'', aldus Diana van der Valk, domeinnamenexpert bij Catawiki. Het veilinghuis denkt voor de complete veiling meer dan 200.000 euro binnen te gaan halen.

De veiling is inmiddels gestart en duurt tot en met vrijdag 16 oktober De veiling is te bekijken via www.catawiki.nl/domeinnamen of www.catawiki.amsterdam