Veel winnaars tijdens de 'OKE prijs 2015' uitreiking in Emmen

dinsdag 13 oktober 2015

Donderdag 8 oktober j.l. vond de jaarlijkse uitreiking van de OKE prijs plaats in Emmen. De Ondernemerskring Emmen (OKE) wil hiermee het belang van het hoger beroepsonderwijs in Emmen onderstrepen en stimuleren en invulling geven aan zijn maatschappelijke betrokkenheid bij de regio. Dit jaren waren er acht nominaties

De OKE prijs staat voor innovatie en sterke verbindingen. De jury benadrukt dat alle genomineerden 'winnaars' zijn.

Ten behoeve van de OKE-prijs 2015 bestond de jury uit:

o H. Gijlers, Directeur Sita Riool Services

o Dr. I. Delies, Lector Innovatie in de regionale kenniseconomie

o Ir. R.S. van der Mark, directeur RSVD Management bv

OKE prijs 2015

De winnende scriptie "International Partner Network Hellmann Logistics" voor de OKE-prijs was afkomstig uit de Bachelor opleiding International Business and Languages en geschreven door Marvin Auf der Landwehr. De jury was unaniem in haar oordeel dat dit de beste scriptie was. Deze scriptie toont dat er veel werk is gedaan van zeer hoog niveau, met uitermate indrukwekkend en uitgebreid researchwerk in een zeer complexe omgeving.

Eervolle vermelding

Een extra eervolle vermelding was er voor de scriptie "Open Forecasting Model" van Alma Staal van de opleiding Bedrijfseconomie. De jury: "Onze waardering ging ook uit naar de manier waarop met lef op Associate Degree niveau toch gevoelige en complexe zaken kunnen worden beschreven, met mensen direct op de werkvloer. Een praktijkgerichte aanpak met reflectie die ons zeer bekoort en hoort bij het beroepsonderwijs."

Aanmoedigingsprijs

De scriptie "Characterization of unclassified allelic variants of DNA mismatch repair gene Msh6 to improve genetic counseling" die door de jury als winnaar van de Aanmoedigingsprijs is gekozen, is van Jarnick Lusseveld uit de Bachelor opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Ook hier was de jury unaniem in haar oordeel. 'De scriptie van Jarnick laat duidelijk zien dat hij veel werk heeft verricht en dat zeer systematisch en inzichtelijk heeft opgeschreven, met een hoog niveau en het getuigd van grote innovativiteit'. 'Veelbelovend' geeft de jury aan. Jannick vindt dat blijkbaar zelf ook, want hij doet nu het schakelprogramma naar de Master Degree opleiding Moleculaire Biologie.

Eervolle vermelding

De eervolle vermelding bij deze prijs gaat naar de scriptie "Food Waste: Tackling the Roots Forecasting, accurate Procurement and Stock control in Theme Parks" van Lindsay de Jonge uit de Associate Degree opleiding International Hotel management. Ze heeft haar onderzoek gedaan bij Attractie- en Vakantiepark Slagharen. 'Het verrassende aan deze scriptie was de kleinschaligheid en de resultaatgerichtheid van de onderzoekster. De verbinding tussen forecasting van bezoerkeraantallen en procurement van inkoop van voedsel voor die bezoekers, levert inzicht op durraam omgaan met eten op. Daar hebben we wat aan, nu en in de toekomst' aldus de jury.