Mansveld juicht duurzame initiatieven toe op Amsterdam Dance Event

Nieuwsbericht | 14-10-2015 | 14:05

Nederlandse festivals zoals de Zwarte Cross en Mysteryland gaan samen met bezoekers de hoeveelheid afval op festivalterreinen en -campings aanpakken. Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) tekende vandaag bij het Amsterdam Dance Event (ADE) samen met acht festivalorganisaties een Green Deal die afvalscheiding en hergebruik een impuls geven. Vanaf komend seizoen gaan de festivals onder meer plastic wegwerpbekertjes vervangen door harde bekers die worden hergebruikt en komen er meer gescheiden afvalbakken.

Ook het hergebruik van afval is een van de doelen van deze Green Deal. Bij de ondertekening kreeg Mansveld daarom een Wasteboard van DJ Joris Voorn; een skateboard gemaakt van dopjes van petflesjes die ingezameld zijn op festivals. Dit Wasteboard is binnenkort ook in kleine oplage te koop via het nieuwe platform Pluk.nl. Hier komt elke maand een aantal aanbiedingen te staan van producten of diensten die opvallend duurzaam zijn.

Kernboodschap

o Met de Pluk-campagne willen we nog meer consumenten bereiken en ze opvallende duurzame alternatieven van producten en diensten presenteren die een interessant prijskaartje hebben;

o Een skateboard van dopjes van plasticflesjes is een leuk kleinschalig voorbeeld. Via de Pluk-campagne op de website en via radiospotjes komen er nog meer duurzame deals;

o Van kleine startups tot aan multinationals kunnen producten en diensten laten toetsen of ze met een goed verhaal een plek verdienen in de Pluk-campagne.