Beleef de Nacht van de Nacht

Zaterdagavond 24 oktober is de landelijke Nacht van de Nacht. Dit is een jaarlijks evenement dat de Natuur- en Milieufederaties organiseren. Gemeenten, organisaties en bedrijven vragen met verschillende nachtelijke activiteiten aandacht voor lichthinder en energiebesparing. Ook in onze gemeente kunt u de Nacht van de Nacht beleven.

De gemeente Lochem streeft ernaar om in 2030 klimaatneutraal te zijn. We doen dit door aandacht te schenken aan energiebesparing, maar zelf ook te investeren. Bijvoorbeeld in duurzame en energiezuinige LED-lampen voor de openbare straatverlichting. In de gemeente zijn tot nu toe 350 van de 5.900 lantaarnpalen vervangen. Daarmee besparen we geld en energie. In het gemeentehuis schakelt de verlichting automatisch aan en uit door bewegingssensoren. Bovendien is de verlichting energiezuinig en wekt ze weinig warmte op. Ook dat scheelt energie.

Activiteiten

Er zijn de 24^e oktober verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Zoals sterren kijken bij de Publiekssterrenwacht Phoenix in Lochem. Of in het donker de Berkel beleven met een nachtvaart van een Berkelzomp; dat kan maar liefst tot middernacht. Kom struinen langs de oevers van de IJssel, of ga mee met de boswachter tijdens een spannende wandeling over de Lochemse Berg of de Holtense Heide. U kunt ook meedoen met een lichtschouw in Eefde.

Meedoen?

Voor sommige activiteiten moet u zich vooraf aanmelden. Meer informatie hierover en een overzicht van alle activiteiten vindt u op www.nachtvandenacht.nl.