Potentiele verkoop van het e-commerce bedrijf Docdata

Docdata - smart in e-commerce solutions

13-10-2015 - DOCDATA N.V. gaat haar aandeelhouders voorstellen om het e-commerce bedrijf Docdata te verkopen aan Ingram Micro.

Met deze verkoop ronden we een belangrijke fase in de ontwikkeling van Docdata af, en creeren we de mogelijkheid om onderdeel van een sterke strategische partner met een wereldwijde dienstverlening en marktbenadering te worden. Wij geloven er sterk in dat deze transactie op het juiste moment komt voor al onze stakeholders, in het bijzonder voor onze klanten, medewerkers en aandeelhouders.

Wij zijn al sinds de beginjaren actief in de markt van e-commerce, en hebben heel veel betekend voor de business van onze klanten. Dankzij onze flexibiliteit, inventiviteit, schaalbaarheid en korte communicatielijnen hebben wij groei mogelijk gemaakt voor onze klanten, vaak zelfs spectaculaire groei. We hebben in fasen kunnen investeren en groeiden mee met het succes van onze klanten. De e-commerce markt is nu duidelijk aan het veranderen. Waar deze in de beginjaren vooral uit start-ups bestond, waarvan enkelen succesvolle scale-ups werden, zien we nu dat de markt zich verder professionaliseert en dat schaalgrootte in toenemende mate van belang is voor e-commerce dienstverleners.

Hoewel klantfocus nog steeds belangrijk blijft, zien we in de huidige e-commerce markt steeds meer dat nieuwe en bestaande klanten alleen verkregen en bediend kunnen worden via intensieve aanbestedingstrajecten en hoge investeringen in volledig geautomatiseerde systemen. Het gaat niet meer over samen met de klant groeien maar om het opzetten van operaties die grote volumes moeten kunnen verwerken vanaf dag een van de samenwerking. Wij verwachten de komende jaren een aantal belangrijke aanbestedingen waarbij sprake zal zijn van een langere contractduur dan in het verleden, omdat steeds meer gevraagd wordt naar volledig geautomatiseerde oplossingen.

Naast andere voordelen is het grote voordeel van de verkoop van Docdata aan Ingram Micro dat Docdata kan profiteren van de omvang van Ingram Micro, we kunnen samenwerken met professionals in veel landen. We kunnen investeren in onze mensen en in apparatuur om zo te kunnen participeren in grote aanbestedingen en zijn daarbij niet meer beperkt tot het implementeren van maar een of twee grote klanten per jaar. Onze huidige en toekomstige klanten zullen meer zekerheid hebben en toegang krijgen tot een wereldwijd netwerk van mensen en middelen.

De internationale omgeving zal ook een aanzienlijke invloed hebben op de carrieremogelijkheden voor onze medewerkers.

Door deze transactie kan Docdata zich verder ontwikkelen en nieuwe kansen grijpen om haar sterke marktpositie verder uit te breiden. De Directie en de Raad van Commissarissen zijn voornemens akkoord te gaan met de verkoop van het e-commerce bedrijf Docdata aan Ingram Micro.

CEO Michiel Alting von Geusau, CEO van DOCDATA N.V.: "Wij zijn erg enthousiast over het samen gaan met Ingram Micro en zijn er van overtuigd dat deze transactie onze aandeelhouders een aanzienlijke meerwaarde zal bieden. Ik geloof sterk dat Ingram Micro de beste partner voor onze toekomstige business is en ik kijk er naar uit dat Docdata onderdeel wordt van een bedrijf dat wereldwijd wordt erkend en gerespecteerd."

Alain Monie, CEO van Ingram Micro: "De toevoeging van de brede reeks van e-commerce oplossingen van Docdata aan ons bestaande wereldwijde portfolio brengt de business van ons Commerce en Fulfilment Solutions bedrijf naar een substantieel hoger plan in Europa. Docdata is een toonaangevend en door merken en retailers hoog gewaardeerd e-commerce fulfilment bedrijf vanwege haar vermogen om klanten op tijd en kosten-efficient te leveren. De oplossingen van Docdata zijn een uitstekende aanvulling op onze bestaande e-commerce dienstverlening, inclusief ons snelgroeiende `Shipwire service delivery platform'. Deze overname is volledig in lijn met ons strategisch doel om ons grote geografische bereik en onze wederverkopers en klanten van wereldniveau goed te benutten. We verwachten dat we de uitbreiding van de dienstverlening van Docdata over het hele continent en daarbuiten kunnen versnellen. Het Ingram Micro team en ikzelf kijken uit naar de nauwe samenwerking met Michiel Alting von Geusau en zijn geweldige team."

Post transactie

Na deze transactie bestaat het beursgenoteerde bedrijf uit een holding met de dochterbedrijven: IAI industrial systems en FEHA.

Voor het uitgebreide persbericht klik hier. Zie het origineel.