Persbericht Regio Twente | Visie op vervoer: beter en slimmer organi..


De veertien Twentse gemeenten willen het vervoer waarvoor zij in het kader van zorg verantwoordelijk zijn, beter en slimmer organiseren. Redenen hiervoor zijn de huidige versnippering van het vervoer, veranderingen en bezuinigingen in de zorg en het aflopen van enkele vervoerscontracten.
Voorwaarde is dat iedereen in Twente mee kan blijven doen in de samenleving en naar school, werk, dagbesteding of een andere activiteit kan gaan.
foto
De Twentse gemeenten hebben onderzocht hoe zij kunnen samenwerken aan een toekomstbestendig regionaal vervoerssysteem. Uitgangspunt van de visie is dat Twentenaren zoveel mogelijk hun eigen vervoer regelen. Gemeenten gaan hiervoor hun inwoners benaderen om de behoeften te inventariseren.
Omdat gemeenten een zorgvuldige overstap belangrijk vinden, is het regionale vervoerssysteem naar verwachting pas gereed op 1 juli 2017. Het nieuwe vervoerssysteem komt in de plaats van de Regiotaxi. De ingangsdatum kan per gemeente verschillen. Gemeenten informeren hun inwoners hierover te
zijner tijd rechtstreeks.