Subsidiemogelijkheid voor energiebesparing en verduurzaming sportacc..


Subsidiemogelijkheid voor energiebesparing en verduurzaming sportaccommodaties
07-10-2015 Sportverenigingen en sportstichtingen kunnen vanaf 4 januari 2016 een aanvraag indienen.
Op 1 september 2015 is de subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties gepubliceerd en in werking getreden. Sportverenigingen en sportstichtingen kunnen vanaf 4 januari 2016 een aanvraag indienen via het eLoket.

De subsidieregeling richt zich op sportverenigingen en sportstichtingen die investeren in energiebesparing of duurzame energie. De subsidiabele kosten bestaan uit de kosten voor de aanschaf van een installatie of apparatuur. Daarbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld LED-verlichting,
zonnepanelen, dubbel glas of isolatie van vloeren/daken/muren. Arbeidskosten zijn niet subsidiabel.

Het subsidiepercentage voor sportverenigingen bedraagt 30% en voor sportstichtingen 15% (dit verschil komt doordat er rekening is gehouden met BTW-plicht).
Er kan maximaal EUR 125.000,- subsidie per aanvrager per jaar worden aangevraagd. Subsidieaanvragen, waar de subsidiabele kosten minder bedragen dan EUR 3.000,- komen niet in aanmerking.

Meer informatie over de regeling kunt u vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland http://www.rvo.nl/. Tevens kunt u bellen naar 088-0424242. Het indienen van een subsidieaanvraag kan via http://www.rvo.nl/digitaal-indienen/eloket.