Inbreker op heterdaad betrapt


Inbreker op heterdaad betrapt

Laatste update:
15-10-2015 | 11:21

Emst - Woensdag 14 oktober heeft een inwoner van Emst een inbreker op heterdaad betrapt en staande gehouden. De man, een 30-jarige Pool, is overgedragen aan de politie en ingesloten.

De inwoner van Emst fietste even voor 14.00 uur zijn oprit op, aan de Langeweg, toen hij de verdachte aan de achterzijde uit zijn woning zag kruipen, via een ingeslagen raam. De inbreker ging er direct rennend vandoor, en de bewoner van de woning zette de achtervolging fietsend in. De inbreker
sprong over de omheining van een weiland en probeerde er zo vandoor te gaan, maar de Emstenaar wist de man steeds in het vizier te houden en wist de inbreker uiteindelijk met behulp van een toevallig passerende buurman in te sluiten.

De inbreker is overgedragen aan de politie en ingesloten. Omdat de inbreker toen de politie arriveerde meteen verklaarde samen met iemand anders te zijn geweest, is de woning waar hij net had ingebroken nog grondig doorzocht door de politie. Er zijn geen andere personen meer aangetroffen.

Even later vond een buurman diverse sieraden op zijn erf, die afkomstig bleken uit de woning waar ingebroken was. De inbreker had zelf geen gestolen spullen meer in zijn bezit.

De 30-jarige verdachte bleek nog gesignaleerd te staan bij de politie als verdachte in een andere zaak, en nog een gevangenisstraf van ruim 70 dagen te moeten uitzitten. Ook bekijkt de politie nog of de man mogelijk ook betrokken was bij een andere inbraak gisteren in Emst, aan de Oranjeweg.

2015501628