Aanhoudingen in drugsonderzoek Groningen


Aanhoudingen in drugsonderzoek Groningen

Laatste update:
15-10-2015 | 11:54

Groningen - De politie heeft een 28-jarige inwoner van Groningen aangehouden op verdenking van drugshandel en witwassen. Ook een 30-jarige en een 49-jarige inwoonster van de stad werden aangehouden. Zij worden verdacht van witwassen.

De 28-jarige is vermoedelijk al enkele jaren actief in de drugshandel. De man zou verdovende middelen aan huis bezorgen en zijn klandizie vooral in de stad Groningen hebben. De opbrengst zou door hem onder meer in de huur en aankoop van auto's zijn gestoken.







De man had bij zijn arrestatie een dertigtal bolletjes met vermoedelijk drugs bij zich. Bij huiszoekingen in de gezamenlijke woning van de man en de 30-jarige vrouw werd zo'n vijfduizend euro aan contact geld in beslag genomen alsmede een hoeveelheid harddrugs. De rol van de 30-jarige en de
49-jarige vrouw is nog niet exact duidelijk. Bij de 49-jarige vrouw is beslag gelegd op een bankrekening. Ook werd beslag gelegd op drie auto's en op een motorfiets. De 49-jarige is na voorgeleiding op vrije voeten gesteld. Zij blijft wel formeel verdachte.







Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het
criminele milieu.
Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geind na een veroordeling door de rechtbank.







Het onderzoek is nog in volle gang.