Ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de nacht!


Zaterdag 24 oktober wordt de elfde editie van de Nacht van de nacht gehouden. De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid en de functie van de duisternis. Het is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties.

Tijdens de Nacht van de Nacht worden in heel Nederland `duistere activiteiten' georganiseerd, gericht op het terugdringen van onnodige verlichting van kassen en kantoren, openbare verlichting en reclameverlichting.

Op www.nachtvandenacht.nl vindt u meer informatie hierover.

De gemeente Heusden werkt ook mee aan het behoud van de donkere nacht. Zo worden de gemeentehuizen, het bezoekerscentrum in de Vesting, kunstwerk de `Shuffle' en enkele kerken in de Nacht van de nacht niet verlicht.

Ook wordt de openbare verlichting langs de Alcoalaan in Drunen en de Heusdenseweg/Groenstraat (behalve de kruisingen) in Haarsteeg tijdelijk uitgeschakeld.

De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden organiseert een spannende wandeling in het duister rond de Nieuwkuijkse Wiel.

Ook u kunt meedoen aan de Nacht van de Nacht. Inwoners en bedrijven kunnen onnodige buitenverlichting uit doen. Ook kan extra goed opgelet worden dat er geen binnenruimtes worden verlicht waar niemand aanwezig is.

De Emmamolen in Nieuwkuijk doet al mee, u ook? Als u nog suggesties heeft waar het licht uit kan tijdens de Nacht van de nacht horen wij het ook graag!

U kunt een mail sturen naar info@heusden.nl of bellen naar 14 073.