De bladkorven komen er weer aan!


De bladkorven komen er weer aan!
15 oktober 2015
In week 43 plaatst de gemeente de eerste bladkorven op de plekken waar de gemeentebomen de eerste bladeren laten vallen. Daar waar de bomen later hun blad verliezen, plaatst de gemeente later in het seizoen korven.

Korf of zuigwagen

Bladkorven zijn erg functioneel op plaatsen waar een kleine groep bomen staat. Op plaatsen waar erg veel bomen bijeen staan is een bladkorf niet functioneel en komen wij regelmatig (op donderdag of vrijdag) langs met de bladzuigwagen. Ziet of hoort u de zuigwagen in de straat, dan kunt u ons
helpen door het blad in een ril in de goot te vegen (dus niet op hopen). Het wordt dan weggezogen.

Mocht u van mening zijn dat er een of meer bladkorven bij u in de straat nodig zijn, dan kunt u dit melden bij ons. Het onderhoudsteam van de gemeente bekijkt dan of het "rendabel" is om korven te plaatsen of dat er een bladzuigwagen langs moet komen.

Gebruik uw groene container

Natuurlijk kunt u altijd uw groene container afvullen met blad. U hoeft hier niet extra voor te betalen. Verder is het mogelijk dat u van gaas zelf een bladkorf maakt en deze op een geschikte plaats zet in het openbaar groen. Denk daarbij aan de verkeersveiligheid!

Het is de bedoeling dat er uitsluitend bladeren van gemeentebomen in de bladkorven worden gedeponeerd. Bij niet goed gebruik van de korven worden deze weggehaald om andere inwoners van onze gemeente te helpen.

Locaties

De locaties van de bladkorven vindt u in bijgevoegd document.

locaties_bladkorven_2015.xlsx

locaties_bladkorven_2015.xlsx