Politie pakt rijbewijs af van dronken doorrijdster


Politie pakt rijbewijs af van dronken doorrijdster

Laatste update:
15-10-2015 | 14:05

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Waalwijk - Een 24-jarige vrouw uit Tilburg is haar rijbewijs voorlopig kwijt. De dronken vrouw veroorzaakte een aanrijding, waarna ze er vandoor ging.

De aanrijding vond plaats op woensdagavond 14 oktober 2015 rond 22.45 uur op de kruising Taxandriaweg - Heulstraat. De 24-jarige Tilburgse verleende met haar groene VW Polo geen voorrang aan een andere automobiliste. De aangereden vrouw was een 26-jarige vrouw uit Waalwijk die in een blauwe
Suzuki Alto reed. Er raakte niemand gewond.

Proces-verbaal

Na de aanrijding reed de veroorzaakster achteruit en ging er vandoor. Ze kon echter achterhaald worden. Ze reed zichzelf namelijk klem op een doodlopende, onverharde zijweg bij de Westeindsestoep. De brokkenmaakster werd gearresteerd omdat er alcohol in het spel was. Haar ademanalyse leverde
een uitslag van 710 ug/l op. Gezien de hoge uitslag werd het rijbewijs van de vrouw meteen ingevorderd. Uiteraard volgt er een proces-verbaal vanwege het rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding.

Misdrijf

Het rijden onder invloed is een misdrijf! Iemand die aan het verkeer deelneemt is strafbaar bij een alcoholgehalte vanaf 220 ug/l. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.