Verslag Euregio Evenement Amnesty International


Gemeente Vaals

Drielandenpunt Vaals, 20 september 2015
Een van de grootste uitdagingen van mensenrechten waarvoor wij momenteel in Europa staan, is de vluchtelingenramp rond de Middellandse Zee en in de Europese landen.

Amnesty International is daarom in 2014 gestart met de campagne "SOS Europa". De vluchtelingen-problematiek treft alle Europese landen, dus ook ons. In dit kader hebben de Amnesty groepen van de Euregio Belgie-Duitsland-Nederland via een evenement deze problematiek onder de aandacht willen
brengen van het grote publiek.

Het evenement heeft plaatsgevonden op het Drielandenpunt in Vaals, een symbool van de grenzen en van de vreedzame overwinning van die grenzen. Een meer toepasselijke plaats in de Euregio voor de Amnesty-campagne "SOS Europa, eerst mensen dan grenzen" is niet voor te stellen.

Twee moderatoren namen de presentatie en de aankondigingen die dag op zich: Els Boonen, zelfstandig kunstenares, regisseur, trainer en coach uit Heythuysen en Markus Klopfer, moderator, coach en presentator van de Duitse televisie.
Plaatsvervangend-burgemeester van Aken, mevrouw Scheidt en de burgemeester van Vaals, de heer Van Loo openden het evenement met een toespraak en het aansteken van de symbolische Amnesty-kaars.

Lees het volledige verslag >

Te downloaden:

* Verslag Euregio Event - NL.PDFpdf(756,41 KB)Lees voor

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader