Kunstenaar Al Hellebrand laat verleden herleven


Al Hellebrand

De Vaalser kunstenaar Al Hellebrand, bekend van zijn vele schilderingen en grafische schetsen, heeft een nieuw werk aan zijn veelzijdige oeuvre toegevoegd.

Onder de titel VERGETEN - VERDWENEN - VERLEDEN - HEDEN tekende hij 21 'motieven' over Vaals, Vijlen, Holset en Lemiers. De tekeningen, gemaakt met de zogenaamde "brush"-techniek, zijn voorzien van een handgeschreven korte tekst (soms met een knipoog) en brengen bekende en minder
bekende personen en plekken in de gemeente voor het voetlicht. Onlangs mocht burgemeester van Loo het eerste exemplaar van de map met tekeningen van de kunstenaar persoonlijk in ontvangst nemen.

Al Hellebrand

Zijn hele leven lang - volgend jaar bereikt de kunstenaar de respectabele leeftijd van 80 jaar - heeft de schilder en graficus Al Hellebrand zijn niet geringe Kunstzinnige talenten ingezet om de geliefde plekjes en de vele monumenten van zijn geboorteplaats, in zowel de naaste als wijdere
omgeving, op doek en
op papier vast te leggen. Kenmerkend voor het werk van Al Hellebrand is de aandacht voor details, die de oplettende toeschouwer de hem al dan niet bekende motieven een soms geheel nieuwe kijk op zijn omgeving verschaffen.

Veelzijdig oeuvre

De Vaalser chroniqueur tekende twee boeken, schilderde landschappen en portretten met de hem kenmerkende geheel eigen kijk op mensen en dingen. In 1977 verscheen zijn eerste uitgave: Zwerven door Vaals.

De meest recente vruchten van zijn kunstzinnige inspanningen heeft hij nu in samenwerking met drukkerij Thoma uit Vaals, verzameld in een map met 21 motieven' over Vaals, Vijlen, Holset en Lemiers, met als titel VERGETEN - VERDWENEN - VERLEDEN - HEDEN. De tekeningen zijn door uitgeverij Thoma
in Vaals gedrukt op chamoiskarton.

De eerste, beperkte oplage kent twee versies: een met 12 prenten over Vaals (EUR 48,-) en een met 21 prenten over Vaals, Vijlen, Holset, Lemiers (EUR 65,-).

Beide uitgaven zijn verkrijgbaar bij Drukkerij/Uitgeverij Thoma, Kerkstraat 33 te Vaals (info@drukkerij-thoma.nl).

Al Hellebrand