Heeft u interesse in de Turkse markt?


15 oktober 2015

Heeft u interesse in de Turkse markt?

FloraHolland organiseert een studiereis van 24 tot en met 27 november 2015. Meld u aan voor de studiereis voor 31 oktober 2015.

Floraholland Turkije Studiereis

Floraholland ziet Turkije als een land met veel kansen voor het sierteeltcluster dat zij nader wil verkennen en ontwikkelen in nauwe samenwerking met kwekers en klanten.

Wat maakt Turkije interessant?

De belangrijkste kansen die FloraHolland in Turkije ziet zijn de volgende:

* Stijgende economie en consumentenbestedingen: in Turkije wonen 80 miljoen, relatief jonge consumenten die steeds meer te besteden krijgen. De verwachting is dat de vraag naar kwalitatief goede bloemen en planten hierdoor ook steeds meer zal toenemen.
* Grootse plannen: de Turkse regering heeft de ambitie om de productie te vergroten en de sierteeltexport te laten groeien van het huidige $77 naar $500 miljoen in 2023.
* Gunstige ligging: Turkije heeft een goed productieklimaat en is strategisch gelegen tussen Europa en Azie. Het fungeert als draaischijf tussen deze twee continenten.

Programma studiereis

FloraHolland heeft een programma ontwikkeld om de sierteeltsector in Turkije en de mogelijkheden te verkennen. De studiereis is hiervan onderdeel. Het geeft u een goed beeld wat Turkije voor u als individuele ondernemer kan betekenen. Tevens biedt het u de mogelijkheid om uw netwerk uit te
breiden.

* Wat: studiereis Turkije
* Wanneer: dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 november 2015
* Voor wie: Leden, exporteurs, veredelaars, vermeerderaars, tuinbouwtoeleveranciers

Het programma ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

Bezoeken aan ondernemers

We bezoeken verschillende ondernemers aan zowel productie- als afzetkant en bespreken de kansen voor FloraHolland, haar leden en klanten. Een van de bezoeken brengen we aan het moderne productiegebied van snijbloemen en planten Yalova. We gaan hier in gesprek met een ondernemende groep kwekers
die de toegevoegde waarde zien in mogelijke samenwerking met Nederlandse partners.

Ook bezoeken we een aantal retailers zoals Bauhaus en Ikea en groothandelaren die deze retailers beleveren. Zij geven hun visie over de afzet van bloemen en planten in Turkije.

Relatie-event in samenwerking met Nederlandse Ambassade en Consulaat

Op 26 november 2015 organiseert Floraholland in samenwerking met de Nederlandse Ambassade en Consulaat een relatie-event op het Huis de Hollande in Istanbul. Hier treffen Turkse ondernemers en Nederlandse sector bedrijven elkaar, waaronder u als deelnemer van dit evenement.

Beursbezoek: Eurazie Plant Fair

Het bezoek aan de beurs Eurazie Plant Fair van 26 tot 29 november 2015 in Istanbul, is de afsluiting van de reis. FloraHolland organiseert dit jaar voor de eerste keer in samenwerking met GREENN het Holland Paviljoen, waarin Nederlandse kwekers en klanten in een gezamenlijk paviljoen de markt
betreden.

Als deelnemer van de studiereis is Floraholland uw gastheer en kunt u de FloraHolland stand gebruiken om uw klanten te spreken of even bij te komen van de beurs activiteiten.

Voorbereiding sessie

Voorafgaand aan de studiereis vindt een voorbereidingssessie plaats. Hierin delen we de reeds opgedane kennis over de:

* Turkse politiek
* Economie
* Lokale productie en markt
* Omliggende markten

Heeft u interesse in de studiereis?

Als u mee wilt, meld u dan voor 31 oktober 2015 bij de Klantenservice aan voor de studiereis.

* Neem contact op met Klantenservice