Werkzaamheden gasleiding: Haadwei De Falom deels afgesloten


Werkzaamheden gasleiding: Haadwei De Falom deels afgesloten

RSS feed

Maandag 19 oktober start de Gasunie met het verleggen van de gasleiding langs de Haadwei bij De Falom in het weggedeelte brug Falomsterfeart tot aan Haadwei 21. De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de gaslevering van de woningen, wel voor het verkeer.

Vanaf maandag a.s. gaat de Haadwei, gedeelte brug Falomsterfeart tot aan Haadwei 21 (dit ligt zuidelijk van De Falom), dicht voor alle verkeer met uitzondering van fietsers en voetgangers die over dit wegvak over de hoofdrijbaan (klinkerweg) worden geleid. Autoverkeer kan niet gebruikmaken van
de Haadwei en wordt omgeleid via de Sintrale As.

In week 47 is de Gasunie klaar met de werkzaamheden waarna KPN kabels gaat verleggen. Ook deze werkzaamheden zullen een paar weken duren. Daarna gaat aannemer Heijmans beginnen met de bouw van de bruggen in de rijbaan en fietspad en het voltooien van de slenk. De verkeersmaatregelen blijven
daarom ook van kracht totdat deze bruggen klaar zijn. De verwachting is dat dit in het voorjaar van 2016 het geval zal zijn.

Tijdens de bouwwerkzaamheden van deze bruggen is afsluiting voor fietsers mogelijk aan de orde met een omleidingsroute maar daarover volgt dan tijdig meer informatie.