Gemeente Oisterwijk: Herdenking bevrijding Oisterwijk en Moergestel


15 oktober 2015

Op zaterdag 24 oktober is op de begraafplaats van de St. Petruskerk de herdenking van de bevrijding van Oisterwijk. In Moergestel is de herdenking van 71 jaar bevrijding op zondag 25 oktober.

Oisterwijk is op 26 oktober 1944 bevrijd. Vijftien jonge Schotse soldaten zijn bij de bevrijding van Oisterwijk gesneuveld en liggen in Oisterwijk begraven. Op zaterdag 24 oktober om 14.00 uur zullen zij tijdens een korte plechtigheid bij name genoemd worden op de begraafplaats van de St.
Petruskerk aan de Van Kemenadelaan in Oisterwijk. Namens het gemeentebestuur wordt ingegaan op het thema Vrijheid geef je door. De werkgroep Oorlogsgraven en Bevrijding nodigt iedereen van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Voor nadere inlichtingen kunt u bellen met Kees Welmers: (013) 528 83
52.

In Moergestel vindt de herdenking van 71 jaar bevrijding plaats op zondag 25 oktober. Om 13.00 uur vindt een herdenkingsdienst plaats in de kerk Sint Jans Onthoofding aan het St. Jansplein in Moergestel. Om ongeveer 13.45 uur gaan de aanwezigen vanuit de kerk naar het monument van Generaal
C.M. Barber. Daar vindt onder andere de kranslegging plaats. Iedereen wordt van harte uitgenodigd voor het bijwonen van de herdenking.