Installatie Kinderwijkraad Leeuwarden


In de Plataanschool is de nieuwe Kinderwijkraad geinstalleerd door wethouder Harry van der Molen. Een kleine 20 leerlingen hebben zich aangemeld voor de nieuwe raad. Zij krijgen woensdag officieel het fiat om aan de slag te gaan.

Kinderwijkraad

Naast de installatie kreeg de wethouder ook een paar vragen voorgeschoteld. De nieuwe raad wil graag een neutrale locatie voor de vergaderingen. Daarnaast is de Kinderwijkraad ook benieuwd naar de toekomstige plek van de gamehal, waar de vorige raad zich al over heeft gebogen.

KFC Franciscus en Plataanschool

De groepen 6, 7 en 8 van KFC Franciscus en de Plataanschool hebben de afgelopen weken meegedaan aan de democratielessen. In de 1e les hebben ze geleerd wat democratie inhoudt en hoe het werkt, en in de 2volgende lessen zijn de leerlingen bezig geweest met het maken van plannen voor de wijk.
Uitgangspunt is en blijft het wonen en spelen in de wijk zo fijn mogelijk te maken, zodat iedereen zich er thuis voelt.

Meeste stemmen

De nieuwe groep neemt het stokje over van de Kinderwijkraad 2014 - 2015. De vorige groep heeft zich vooral bezig gehouden met het realiseren van een gamehal. Dat punt neemt de nieuwe Kinderwijkraad weer mee.
De leerlingen hebben veel nieuwe plannen bedacht waarmee ze aan de slag kunnen. Er is onder meer gesproken over veiligheid in de wijk, zowel persoonlijk als verkeerstechnisch, over het aanpassen van de speeltuinen en het park, pesten, en het verbeteren van de voetbalveldjes. Omdat de
Kinderwijkraad niet met alles aan de slag kan, is er gestemd over de plannen. 3 plannen kregen de meeste stemmen: het aanpassen van de voetbalveldjes, het veiliger maken van het park en pesten.

Bijeenkomst

Na de installatie volgt direct de 1e bijeenkomst van de nieuwe Kinderwijkraad. Er wordt dan vooral gekeken naar een geschikte dag om te vergaderen. Is die vastgesteld, dan gaat de nieuwe raad met heel veel enthousiasme aan de slag.