Waddinxveen biedt noodopvang voor maximaal 200 vluchtelingen


Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft ons vanmiddag 15 oktober benaderd met het verzoek of wij vanaf vanavond tijdelijke opvang kunnen bieden aan ca 200 personen. Het gaat hierbij om noodopvang voor enkele dagen. Het college van B&W is hiermee akkoord gegaan.
Burgemeester Cremers: "Wij werken natuurlijk mee aan het verzoek van het COA. Waddinxveen laat geen mensen in de kou staan. Zeker niet als het gaat om oplossingen voor enkele dagen."

Waddinxveen biedt deze noodopvang aan in sporthal De Dreef. De vluchtelingen verblijven zo kort mogelijk in de noodopvang en zullen dan elders moeten worden ondergebracht. Op dit moment is het nog niet bekend waar de vluchtelingen vandaan komen.

Direct omwonenden worden donderdagavond ingelicht via een bewonersbrief. Vrijdagavond is er een inloopavond in de raadzaal van 19.30 - 21.00 uur.

Noodsituatie

In Nederland komen de laatste weken steeds meer vluchtelingen aan. Na het vaststellen van hun identiteit en een medische keuring moeten deze mensen worden opgevangen. De capaciteit in de asielzoekerscentra is daarvoor nu onvoldoende. Daarom is gekozen voor inzet van noodopvang. Het Centraal
Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft Waddinxveen gevraagd mee te werken aan tijdelijke noodopvang.

* Veelgestelde vragen crisisopvang in sporthal De Dreef