Innovatie ontmoet ambitie


'De PlasticRoad is van harte welkom in Zoetermeer', twitterde wethouder Rosier al in juni naar aanleiding van schriftelijke vragen hierover vanuit de gemeenteraad. Kom maar praten, nodigde hij VolkerWessels-onderneming KWS Infra uit. En in deze week van innoveren en vernieuwen hebben de
gemeente en de directie (Jan de Moree en Rolf Mars) van KWS Infra met elkaar om tafel gezeten.

KWS Infra biedt verschillende innovaties in de openbare ruimte, onder andere 100% gerecycled asfalt (HERA), Zonneweg, KonweBright, KonweBio, FloWithDGlow en natuurlijk PlasticRoad.

Beide partijen hebben op 15 oktober gesproken hoe ze elkaar kunnen versterken en aanvullen met deze innovaties. Wat kan er in Zoetermeer en wat heeft KWS Infra te bieden? Rosier heeft nogmaals aangegeven dat Zoetermeer open staat voor verschillende van de ontwikkelingen van KWS Infra. Ze zijn
meer dan welkom. Samen hebben de gemeente en KWS Infra de ambitie uitgesproken om te onderzoeken welke innovaties concreet in Zoetermeer kunnen landen.

Ook de mogelijkheden voor een PlasticRoad worden onderzocht. 'PlasticRoad is een duurzame, slimme weg, die bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. Daarbij komt dat de PlasticRoad plastic afval een tweede leven geeft. Plastic gaat heel lang mee; dit maakt het interessant als bestanddeel
voor wegelementen. Wegen kunnen daardoor wel drie keer langer mee. In de holle ruimte van de weg is plek voor kabels, leidingen en waterberging', aldus Rolf Mars, directeur van KWS Infra.

'Zoetermeer is een stad die open staat voor vernieuwende en innovatieve toepassingen in de praktijk. De stad biedt daarom zeker de ruimte om een innovatie als deze te testen', aldus Marc Rosier.

Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek naar passende innovaties om in Zoetermeer toe te passen, volgt een concreet voorstel.