Wegomleidingen centrum door werkzaamheden


Valkenswaard werkt hard aan een betere bereikbaarheid. Zo wordt op dit moment de Europalaan heringericht, en passen we de Westzijde van de Markt aan. Dat zorgt voor tijdelijke aanpassingen voor het doorgaande verkeer.

Europalaan

Nog tot maart 2016 is de Europalaan afgesloten tussen de Leenderweg en De Vest. Doorgaand verkeer kan de aangegeven omleidingsroutes volgen. Verkeer vanuit het noorden wordt linksaf omgeleid via de Leenderweg richting Schaapsloop, of rechtsaf over de Leenderweg, Markt en de Luikerweg richting
Belgie. Verkeer vanaf de Maastrichterweg naar het centrum van Valkenswaard, volgt de route via de Zuidelijke Randweg (N396), de Luikerweg, Markt en de Leenderweg.

Tijdelijke oversteek fietsers en voetgangers

De parallelwegen van de Europalaan blijven zo veel mogelijk open. Voor fietsers en voetgangers komt er een tijdelijke oversteek bij de Ooistraat. Deze oversteek is - afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden en uw veiligheid - open.

Westzijde Markt

Het om te leiden verkeer ondervindt mogelijk wel tijdelijk extra verkeershinder op de Markt. Daar wordt aan de westzijde gewerkt. De meeste werkzaamheden gebeuren naast de doorgaande weg. Maar in de periode van maandag 16 tot en met vrijdag 27 november is de rechterrijbaan van de
Eindhovenseweg (N69) richting Luikerweg afgesloten. Dit leidt af en toe mogelijk tot extra verkeersdrukte.

De werkzaamheden aan de Maastrichterweg hebben geen invloed op deze tijdelijke verkeersmaatregelen. Het verkeer wordt omgeleid via de Luikerweg.