Eis: gevangenisstraf voor growshophouder


15 oktober 2015 - Arrondissementsparket Oost-Nederland

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft vandaag voor de rechtbank in Arnhem een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden geeist tegen een 34-jarige man uit Tiel. Hij wordt verdacht van het plegen van voorbereidingshandelingen voor de beroeps- en bedrijfsmatige en grootschalige
hennepteelt.

De politie kwam in januari 2015 via een melding bij de politiemeldkamer de activiteiten van de 34-jarige man uit Tiel op het spoor. Hij kreeg een waarschuwingsbrief van het Openbaar Ministerie op 23 maart 2015 om te stoppen met zijn activiteiten. Verdachte gaf aan dat hij geen growshop had,
maar een handelsonderneming in diverse goederen. Sinds 1 maart 2015 zijn voorbereidingshandelingen voor illegale hennepteelt strafbaar (artikel 11a Opiumwet). Na 2 hercontroles op 9 april en 29 april 2015 zijn op 29 april 2015 de strafbare goederen in Geldermalsen in beslaggenomen.

De officier van justitie wees tijdens de zitting op het gevaar van de georganiseerde illegale hennepteelt: "Het gaat om ondermijnende criminaliteit, met vermenging van boven- en onderwereld. Het is geen onschuldige business. "

De verdachte deed geen afstand van de in beslaggenomen goederen. De officier van justitie heeft gevorderd dat de goederen aan het verkeer worden onttrokken.

De rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, doet op 29 oktober 2015 uitspraak.

Deel dit op

*