Gemeente Winsum | Nieuwe bestrating voor deel Boogpleinterrein


Gepubliceerd op: 15 oktober 2015

Het college van Winsum stelt de raad voor om een deel van het Boogpleinterrein op korte termijn te bestraten en daarmee het Dorpsplein en omgeving een kwaliteitsimpuls te geven. Het deel van het terrein dat naast de voormalige VVV ligt, is op dit moment ingericht met grind en betonplaten.
Voorstel is om dat gedeelte te bestraten met de rode stenen die ook in de omgeving liggen. De stenen zijn herbruikbaar bij toekomstige plannen voor het Boogplein.

Functie

Met goede bestrating kan het terrein beter een functie voor het dorp vervullen dan nu het geval is. Zo kan de weekmarkt bij winkelcentrum Obergon, tijdens de verbouwing daarvan de komende maanden, volledig worden verplaatst naar deze plek. Het Boogpleinterrein is een belangrijke plek voor het
dorp, bijvoorbeeld bij de publiekstrekkende initiatieven die Stichting Promotie Winsum en ondernemers uit het dorp organiseren voor inwoners. De gemeente wil daarom voorzien in een nette inrichting van de openbare ruimte op deze plek.

Kosten

De inrichting kost EUR 39.000. De gemeenteraad van Winsum spreekt over het voorstel op 27 oktober en beslist op 10 november.

Boogplein

Vanavond besluit de gemeenteraad of de haalbaarheid van een Lidl-supermarkt op het Boogplein getoetst wordt. Voorstel is om tegelijkertijd een kleinschalige invulling van het Boogplein voor te bereiden. Mocht een Lidl-supermarkt niet haalbaar blijken, dan kan zo snel mogelijk daarmee verder
worden gegaan. Ideeen voor het Boogplein die inwoners en ondernemers afgelopen voorjaar aandroegen, en reacties daarop, vormen de input voor beide plannen. De raadsvergadering is vanavond live te volgen via www.winsum.nl. Het Boogplein komt in de tweede helft van de avond aan de orde.