Eenvoudig en snel uw documenten inleveren met de scanbalie


Eenvoudig en snel uw documenten inleveren met de scanbalie

15 oktober 2015
Heeft de gemeente documenten van u nodig en komt u dit persoonlijk afgeven op het Stadskantoor? Vanaf nu kan dit ook eenvoudig en snel via de scanbalie.

Hier kunt u zelf uw formulieren of bewijsstukken inscannen. Daarna komt het automatisch bij de juiste afdeling terecht. Vooraf een afspraak maken of wachten bij de publieksbalie is niet meer nodig. Gebruikmaken van de scanbalie kan tijdens de openingstijden van het Stadskantoor. U kunt dus
binnenlopen op een moment waarop het u uitkomt.

Steeds meer documenten kunnen via de website of e-mail worden verzonden aan de gemeente. Dit is (nog) niet voor alle documenten en clienten mogelijk of wenselijk, waardoor er nog steeds veel documenten op papier worden afgegeven aan de balie. De nieuwe scanbalie biedt hiervoor een oplossing.

Voordeel

Dit is zowel een voordeel voor de inwoner als voor de gemeente. Originele stukken hoeven niet eerst te worden gekopieerd. Het is duurzamer en de documenten zijn sneller op de juiste plek.

Door gebruik te maken van de scanbalie kunnen inwoners ook een bijdrage leveren aan het verlagen van de kosten van de gemeente. De afhandeling van fysieke documenten vraagt namelijk veel meer handelingen.