Controle Hondenbelasting


15 oktober 2015

De controleurs Hondenbelasting zijn weer onderweg. Met de opbrengst worden o.a. hondentoiletten en -uitloopterreinen onderhouden.

De controleurs Hondenbelasting zijn weer onderweg. Voor iedere hond in de gemeente Eindhoven moet belasting betaald worden. Met de opbrengst onderhoudt de gemeente onder andere de hondentoiletten en -uitloopterreinen. Omdat helaas niet iedere hondenbezitter uit zichzelf zijn/haar hond aanmeldt
voor de Hondenbelasting blijft het voor de gemeente noodzakelijk om regelmatig te controleren.

Tarieven

De tarieven voor 2015 zijn:

* Een hond EUR 71 per jaar
* De tweede en elke volgende hond EUR 142 per jaar
* Kennels EUR 353 per jaar

Voor honden met een bijzondere functie zoals geleidehonden kan vrijstelling aangevraagd worden.

Aan- of afmelden

Of een hond al is aangemeld voor de Hondenbelasting kan men nakijken op het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen dat ieder jaar wordt toegestuurd. In de Digitale Belastingbalie van de gemeente op www.eindhoven.nl/belastingen kan men ook zien of men Hondenbelasting betaalt. Daar kan men
tevens eenvoudig een hond aanmelden voor de Hondenbelasting. Ook kan men daar een hond afmelden als deze bijvoorbeeld overleden of verhuisd is.

Controleurs

De controleurs zijn herkenbaar aan een legitimatie van de gemeente Eindhoven. Voor de zekerheid vermelden we dat zij nooit zullen vragen of zij bij de mensen binnen mogen komen. Mochten mensen het niet vertrouwen dan kunnen zij de gemeente bellen op telefoonnummer 14040.