Prijs 'Nederland Fietsland 2040' voor ideeen fietsinfra Amsterdam


(15-10-2015)

Een groep jonge ingenieurs van Witteveen+Bos heeft op 15 oktober 2015 de prijsvraag 'Nederland Fietsland 2040' gewonnen met hun ideeen over hoe Amsterdam er als fietsstad uit moet komen te zien.

Het jong professionals-netwerk van de Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen (BNSP) schreef een prijsvraag uit voor ideeen voor de toekomst van Nederland als fietsland. De prijsvraag richtte zich op drie cases in de steden Amsterdam, Dordrecht en Groningen, waarbij
voor een van deze steden ideeen moesten worden geformuleerd op zowel binnenstedelijk als regionaal niveau.

Met de winnende inzending van Harro Wieringa (ontwerpleider), Lisanne Struckman (landschapsarchitect), Jelske Streefkerk (stedenbouwkundig ontwerper), Kevin van der Stelt (verkeerskundige) en Paulien Hoogvorst (smart cities) genaamd Fietsend Waterland 2014, lieten de adviseurs zien hoe zij
het fietstoerisme in de omgeving van Amsterdam willen bevorderen en de fietsdoorstroming in de stad zelf beter zouden verdelen.
De winnende inzending krijgt een jaarlidmaatschap van de BNSP en een podium om het idee bij de betreffende gemeente te presenteren en een publicatie in de Blauwe Kamer.

+