Vijf verdachten Woerden morgen voorgeleid


15 oktober 2015 - Arrondissementsparket Midden-Nederland

Vijf van de elf personen die ervan verdacht worden op vrijdag 9 oktober een sporthal in Woerden te hebben willen binnendringen, worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij worden verdacht van het plegen van openlijk geweld en bedreiging.

Uit het onderzoek volgt dat deze vijf de actie van 9 oktober hebben voorbereid. Van de zes verdachten die morgen niet worden voorgeleid, worden er vijf heengezonden met een gedragsaanwijzing. Degene die geen gedragsaanwijzing meekrijgt, lijkt op dit moment onvoldoende betrokken. De
gedragsaanwijzing houdt in dat zij zich gedurende een periode van 90 dagen niet mogen begeven in de buurt van een asielzoekerscentrum of noodopvang voor vluchtelingen. Zij blijven verdachten in dit onderzoek.

Het verdere onderzoek richt zich op de individuele betrokkenheid van alle aangehouden verdachten en mogelijk andere verdachten. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten. Ook is het forensisch onderzoek gaande en worden er nog getuigen gehoord. Verder wordt gekeken of er verband is tussen
het incident bij de vluchtelingenopvang op 9 oktober en opgehangen spandoeken in de weken ervoor.

De politie zoekt nog steeds getuigen. Heeft u iets gezien op de bewuste vrijdagavond of anderszins informatie over het incident, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de recherche in Utrecht via 0900 - 8844 of anoniem via 0800-7000.

Deel dit op

*