Persuitnodiging: Spoorvernieuwing Utrecht Centraal 2016

Datum publicatie: 12-10-2015 10:55

In februari 2015 hebben wij u, net als vorig jaar, geinformeerd over de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal en de gevolgen daarvan voor de bereikbaarheid per trein van de regio en Utrecht zelf.

Graag nodigen wij u uit voor een pers-/relatiebijeenkomst op donderdagochtend 15 oktober aanstaande waarbij wij u informeren over de werkzaamheden en de gevolgen voor de treinreizigers in 2016.

Om Utrecht Centraal gereed te maken voor meer treinverkeer dat veilig en soepel het grootste spoorknooppunt van Nederland passeert, werkt ProRail nog tot en met eind 2016 intensief aan de vernieuwing van de sporen. Door deze werkzaamheden zal de dienstregeling met name in de vakantieperiodes en weekenden worden aangepast.

* Wanneer: donderdag 15 oktober 2015, van 09.45 uur tot 11.30 uur * Waar: Verkeersleidingspost Utrecht, Bielsstraat 1, Utrecht (bereikbaar via station Utrecht Zuilen)

Programma

* 09.45 uur Zaal open

* 10.00 uur Terugblik en vooruitblik werkzaamheden en gevolgen voor reizigers, door Cees de Vries, regiodirecteur ProRail en Heike Luiten, regiodirecteur NS

* 11.00 uur Gelegenheid tot stellen van vragen

Graag uiterlijk woensdag 14 oktober aanmelden

De Verkeersleidingspost Utrecht ligt naast station Utrecht Zuilen, Bielsstraat 1. Vanaf station Utrecht Centraal gaat ieder half uur (.17/.47) een Sprinter richting station Utrecht zuilen. Vanaf het station is het ongeveer 10 minuten lopen naar de VL-post. Houdt u dus rekening met extra tijd om het pand te bereiken. Bij voorkeur neemt u dan de trein van 9.17 uur vanaf Utrecht Centraal. Komt u met de auto, dan parkeert u voor het gebouw.

Het is van belang dat u bent aangemeld in verband met de toegang tot het gebouw. Graag uiterlijk woensdag 14 oktober, 12 uur een mailtje naar mercedes.grootscholten@prorail.nl. Denkt u aan het meenemen van een legitimatiebewijs.

Voor foto-/filmredacties: beeldmateriaal van de spoorvernieuwing is vanaf de Verkeersleidingspost niet goed te maken. Dit kan wel vanaf de interwijkverbinding op Utrecht Centraal. Daar zijn de spoorvernieuwingen goed zichtbaar.