Noord-Beveland en Delta Marina werken aan toekomst jachthavengebied Kortgene

Op 15 oktober jl. hebben de gemeente Noord-Beveland en de directie van Delta Marina een overeenkomst getekend tot het maken van een nieuw bestemmingsplan Havengebied.

De plannen bestrijken het gehele jachthavengebied van Kortgene, inclusief de particuliere woongebieden. Uitgangspunt is handhaving van de huidige ruimtelijke inrichting van het jachthavengebied Delta Marina inclusief de jachthaven in de "Landbouwhaven".

De verouderde, deels uit 1962 daterende, bestemmingsplannen voor het gebied worden aangepast aan de huidige tijd. Delta Marina krijgt de ruimte haar activiteiten, zowel van het watersportbedrijf als van de verblijfsrecreatie op de wal, verder te optimaliseren. Alles in zo goed mogelijke afstemming met de omwonenden en de dorpsraad.

Op het terrein van Delta Marina wordt uitbreiding van de botenloods mogelijk gemaakt. Verder wordt ruimte geboden het bestaande stacaravanpark met eigentijdse vakantiehuisjes/-appartementen aan te vullen. Het beschutte groene karakter van het hele gebied blijft behouden en zal waar mogelijk worden versterkt. Gestreefd wordt naar meer doorzicht vanaf de Kaaidijk richting de jachthaven en het Veerse Meer.

De huidige openbaarheid van het Delta Marina terrein voor gasten (voor ligplaatsen, service center, winkel en restaurants) wordt versterkt door een wandelroute langs het water.

Met de omwonenden en de dorpsraad is afgestemd om de Veerdam met meer groen te verfraaien en beter in te richten. Zo wordt voor alle inwoners van Kortgene een aantrekkelijke wandel- en fietsroute naar het Veerse Meer gecreeerd. Er zijn ook afspraken gemaakt om een kortere ontsluiting van bungalowpark Veerse Meer I richting Oostdijk aan te leggen. Op de kavel Botterlaan worden geschakelde woningen/-recreatieappartementen mogelijk gemaakt met zicht op de haven.