BAS genomineerd voor de Europese utility smart community award

donderdag 15 oktober 2015 09:15 Economie

Dit is een origineel bericht van BAS Nederland B.V.

Rotterdam, 15 oktober 2015

De Europese Utility Industry Smart Community Award erkent de belangrijke rol die gemeenschappen spelen in een duurzame energiesamenleving. BAS Holding is genomineerd als een van de finalisten voor het creeren van een nieuw initiatief en duurzame strategie waarmee klanten duurzaam worden.

Nishaant Sangaavi, Marketing & Sales directeur van BAS; "BAS heeft een mobiele applicatie ontwikkeld die consumenten en kleine ondernemers helpt tijd en geld te besparen door onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen. Met deze applicatie worden duurzame maatregelen geidentificeerd, gefinancierd en uitgevoerd. Dit is een enorme stap voorwaarts omdat de traditioneel hoge aanloopkosten van duurzame maatregelen hiermee voorkomen worden. Op dit moment vormen deze kosten de belangrijkste drempel.

De applicatie is de eerste stap op het platform wat BAS noemt; "de Weg naar Nul". De Weg naar Nul selecteert installateurs, vindt financiering and monitort resultaten. BAS garandeert de energiekostenbesparing conform de voorspelling van de app.

"Wij helpen mensen energierekeningen te verlagen. We werken met maatschappelijke, lokale organisaties en aannemers. Dit resulteert in een duurzame beweging van onderaf die mensen in staat stelt zonne-energie, smart grids en elektrische mobiliteit te gebruiken als geintegreerde onderdelen van een duurzame toekomst", Aldus Richard van Ravenstein, CEO van BAS.

De nominatie als finalist , zien wij als bewijs voor onze inzet en de mogelijkheid om een duurzame energietoekomst te creeren, aldus BAS.

De winnaar wordt gekozen op 4 november 2015 in Wenen door een onafhankelijke jury.