Beneluxparlement: antibiotica-resistentie bij dieren

Nieuwe aanbevelingen Beneluxparlement op komst over o.a. antibiotica-resistentie bij dieren, recht van toegang van assistentiehonden, papierarm douanevervoer

In de commissies van het Beneluxparlement worden op vrijdag 16 oktober 2015 aanbevelingen voorbereid die in december in de plenaire vergadering worden behandeld.

10u30 in zaal D van de Belgische Senaat:

Voor de bestrijding van antibiotica-resistentie bij dieren worden de Nederlandse dierenarts Maaike van de Berg, dr. Hetty van Beers-Schreurs (Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit Nederland) en prof. Sarne De Vlieger (UGent en Orde der Dierenartsen) gehoord.

Daarna wordt de Klimaatconferentie van Parijs voorbereid. Het Beneluxparlement luistert in dit verband naar een uiteenzetting door Peter Wittoeck van de Belgische Dienst Klimaatverandering.

Ook het recht van toegang van assistentiehonden wordt verder uitgediept.

11u30 uur in zaal B van de Belgische Senaat:

Er wordt verder geschreven aan de aanbeveling voor papierarm douanevervoer in de Benelux.

Vervolgens wordt Benelux-verbindingsofficier Luc Valkenborg gehoord over de politionele samenwerking.

Tenslotte wordt er gewerkt aan een standpunt van het Beneluxparlement over de vluchtelingencrisis.

13u in zaal D van de Belgische Senaat:

De Benelux-samenwerking bij internationale events zoals Expo Milaan wordt geëvalueerd en er wordt gekeken naar andere vormen van samenwerking.

Het Beneluxparlement verschaft de regeringen van de drie Beneluxlanden adviezen op het gebied van grensoverschrijdende samenwerking. Het parlement is daarnaast een proeftuin voor Europese samenwerking.

De plenumvergaderingen van 2015 en 2016 vinden plaats in de Belgische Senaat.

Het parlement telt 49 leden waarvan 21 Nederlanders, 21 Belgen en 7 Luxemburgers. De huidige voorzitster van het Beneluxparlement is Maya Detiège (sp.a).