Werknemers HVI duidelijk over standpunten werkgevers

De onderhandelingen over de cao Houtverwerkende industrie(HVI) verlopen moeizaam. Het laatste cao-overleg tussen de partijen was eind mei. Werknemers in de HVI zijn het niet eens met de standpunten van de werkgevers. De belangrijkste struikelblokken in de onderhandelingen zijn de magere loonsverhoging die werkgevers bieden en dat ze geen reparatie van de WW willen.

Om een duidelijk signaal aan de onderhandelingspartijen te geven over de standpunten, zijn er in de zomer foto's gemaakt van FNV leden met hun collega's. Daarmee geven ze aan hoe zij de geboden loonsverhoging en de reparatie van de WW denken. Van de foto's is een poster gemaakt en die is op woensdag 14 oktober aangeboden aan de werkgevers in de HVI.

Vakbonden en werkgevers waren daar bijeen om te spreken over de pensioenregeling. Na dit overleg is bekeken of er voldoende basis is om op korte termijn de cao-onderhandelingen te hervatten. Dat bleek het geval te zijn. Op 22 oktober aanstaande zitten de cao-partijen weer bij elkaar.